Lezzete
YOLCULUK
Sizi bir yolculuğa davet ediyoruz... Yalnız gözlerinizi kapatıp damağınızda hissedebileceğiniz bir yolculuğa... İnsanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinde en lezzetli yemeklerin izini Kilis, Gaziantep ve Hatay arasında bulacağız. Sizi bir lezzet yolculuğuna çıkaracak yol haritanızı menümüzde bulabilirsiniz. Eşsiz doğal güzellikleri, dünya mirası mutfağı ile size Kilis, Gaziantep ve Hatay yöresinin lezzetlerini sunacağız...
KEBAPLAR
Kuzu İncik Tandır
Biberiye, karabiber, tuz, sarımsaklar, defne yaprakları ve kekiği katılır. Pişen etlerimiz fırın kabına alınıp, her birinin üzerine nar ekşisi sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kadar kızartılır. Etler fırındayken; et suyunun içine; soğan, patatesler ve dilimlenmiş havuçlar eklenir. Pişen etler, pişen sebzelerle beraber kendi suyunda 4-5 dakika bırakıldıktan sonra yiyebilirsiniz.
MEZELER
Kırık Yeşil Zeytin
Türkiye’de önemli bir zeytin tarımı yerlerinden Kilis’te, yeşil toplanan zeytinlerin tatlandırma işlemi yöreye özgü yapılmaktadır. Gerek kahvaltılarda, gerek yemeklerde sofralarda bulunuyor… Çekirdekleri çıkartılan zeytinler bidonlara yerleştiriliyor. Kilisliler zeytinlerini kendileir üretir.. Kiliza’nın zeytinleri özel hasat edilip, özenle servis edilir...